Selecteer een pagina

‘T iets te bescheiden ambachtelijke kaasmerk uit de Beemster.
Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. De koeien lopen minimaal 120 dagen per jaar en minimaal 6 uur per dag buiten.
Kortom ambachtelijk bescheiden maar allerminst in smaak!

De Kaasmakers.
Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren

Speciaal rijpingsproces.
In het speciale Stompetoren rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. Onze kaasmeesters houden het rijpingsproces nauwlettend in de gaten. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

Het assortiment
De koeien grazen de hele dag in de Noord-Hollandse wei. Dat is niet alleen gezonder voor de dieren, het maakt de melk ook romiger en smakelijker. Ook worden de kazen op een unieke manier gerijpt en dat proef je. Niet voor niets is Stompetoren de grote prijswinnaar bij de Holland Kaaskeuring.

JONG T/M BELEGEN

Deze kazen zijn meermaals bekroond bij de Nationale Kaaskeuringen. Door het vochtige klimaat in het rijpingspakhuis verliezen ze relatief weinig vocht tijdens de rijping. Daardoor blijven ze heerlijk zacht en smeuïg van smaak en structuur. Geschikt voor op de boterham, maar ook lekker als blokje of in gerechten.
http://www.stompetoren.com/nl/jong-tm-belegen

EXTRA BELEGEN T/M OUD

Deze kazen hebben 7 maanden tot 1 jaar kunnen rijpen. Gedurende deze tijd worden ze meerdere keren door onze kaasmeesters gecontroleerd. Deze smeuïge kaas heeft een smaak die uiteenloopt van licht tot vol pikant. De oude kaas heeft mooie witte kristalletjes.
http://www.stompetoren.com/nl/extra-belegen-tm-oud

GRAND CRU

De trots van onze kaasmeesters en het topstuk uit onze collectie, maar liefst 18 maanden gerijpt. Waar andere kazen droog worden en een harde korst krijgen, blijft de Stompetoren Grand Cru perfect snijdbaar, met een dun korstje.  Voor de liefhebbers van oude kaas écht onweerstaanbaar lekker. Zeker met een glaasje port ernaast.
http://www.stompetoren.com/nl/grand-cru

KOMIJNEKAAS

De zachte, romige structuur van Stompetoren kaas, aangevuld met de nootachtige smaak van het komijnzaad, zorgt voor een heerlijke smaaksensatie, die alleen maar beter wordt naarmate de kaas ouder wordt. Stompetoren komijn is beschikbaar van jong t/m oud.
http://www.stompetoren.com/nl/komijnekaas

35+ KAAS

Voor degenen die minder vet willen of moeten eten is dit een zeer smakelijk alternatief. Door de speciale bereiding hebben deze kazen een eigen smaak en is deze kaas toch smeuïg. Er is ook Stompetoren 35+ kaas met komijn of kruiden.
http://www.stompetoren.com/nl/35-kaas

MINDER ZOUT

Hoewel de Stompetoren kazen sowieso al weinig zout bevatten, hebben we ook een speciale variant ontwikkeld met nog minder zout. Deze kazen rijpen circa twee maanden totdat ze de precies juiste smaak hebben. Zoutarm, maar rijk van smaak.
http://www.stompetoren.com/nl/minder-zout